Σχολεία

Το Μαγικό Καράβι διοργανώνει και φέτος για τις πολιτιστικές – ψυχαγωγικές σχολικές επισκέψεις και εκδηλώσεις του σχολείου σας, εκπαιδευτικά  προγράμματα, για μαθητές Νηπιαγωγείου και όλων των τάξεων του Δημοτικού, εντός των εγκαταστάσεών της. H διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι 1 ώρα και 45 λεπτά. Μετά την παρακολούθηση του προγράμματος, τα παιδιά μπορούν να παραμείνουν στο χώρο και να ακολουθήσει 1 ώρα ελεύθερου παιχνιδιού σε όλες τις δραστηριότητες του Μαγικού Καραβιού!

Πηλοδημιουργίες

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΠΗΛΟΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ» εντάσσει τα παιδιά σε μια συνεχόμενη ροή δημιουργίας και δράσης, με σκοπό να ενισχύσει την δημιουργική έκφραση των παιδιών.

Λαμβάνοντας μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τα παιδιά διασκεδάζουν ενώ παράλληλα αναπτύσσουν τις δεξιότητες τους.

Γνωρίζοντας ότι η τέχνη είναι το μέσο εκείνο που δίνει μορφή στα συναισθήματα και στις ιδέες μας, τα παιδιά έχουν την δυνατότητα με οδηγό την φαντασία, να δημιουργήσουν τα δικά τους μοναδικά έργα.

Οι περιπέτειες του Καραγκιόζη

Ένα διασκεδαστικό και παράλληλα δημιουργικό πρόγραμμα που μας ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο του θεάτρου σκιών.

Οι μικροί μας φίλοι έχουν την δυνατότητα μέσα από την συμμετοχή τους,

  • να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του Θεάτρου Σκιών,
  • να γνωρίσουν την ιστορία του Καραγκιόζη,
  • να δημιουργήσουν την δική τους φιγούρα και τέλος ,
  • να παρακολουθήσουν την παράσταση.

Η ιστορία του παιχνιδιού μέσα στον χρόνο

Ένα πρόγραμμα, που ταξιδεύει τα παιδιά πίσω στον χρόνο. Με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να παίξουν παιχνίδια άλλων εποχών, να ανακαλύψουν το παιχνίδι σε όλες τις μορφές και παράλληλα, να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Δημιουργία διαβατηρίων και προετοιμασία ταξιδιού στον χώρο και τον χρόνο (Αρχαία Ελλάδα, Βυζάντιο, Τουρκοκρατία, παιχνίδια του παππού και της γιαγιάς).
  • Γνωριμία με τα παιχνίδια της κάθε εποχής (βέμβιξ, πλαγγόνες, κολλαβίζειν, ίυγγα, τσέρκι, σείστρο, χαλκή, μυία, αστράγαλοι, τσιλίκι, πεντόβολα, τσουβαλοδρομίες, γκαζάκια, μαντηλάκι, μήλα κ.α).
  • Παιχνίδια αντικείμενα & oμαδικά παιχνίδια.
  • Η αξία του ομαδικού παιχνιδιού σε κάθε εποχή – μαθαίνουμε παίζοντας.

Η Τέχνη του κουκλοθέατρου

Ένα εκπαιδευτικό – ψυχαγωγικό πρόγραμμα, στο οποίο κάθε παιδί δημιουργεί την δική του ξεχωριστή κούκλο – εμπειρία.

Στο πρόγραμμα αυτό δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά που επισκέπτονται το Μαγικό Καράβι να παρακολουθήσουν παραστάσεις κουκλοθέατρου καθώς επίσης και να έρθουν σε επαφή με αυτή την τέχνη.

Κάθε παιδί δημιουργεί την δική του κούκλα με απλά υλικά. Οι κουκλοπαίχτες τους βοηθούν να εμψυχώσουν τις κούκλες τους και τους αποκαλύπτουν τα μυστικά μιας κουκλοθεατρικής παράστασης.

Επικοινωνήστε μαζί μας